Naudos gavėjų posistemis (JANGIS)

Teikiant naudos gavėjų sąrašą į JANGIS, naudos gavėjas yra užsienietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje. Ar reikia įkelti jo paso kopiją ir kurį jo asmens kodą reikėtų įrašyti?

Jeigu naudos gavėjas yra užsienietis ir JAR užsieniečių posistemėje nėra įrašyta duomenų apie šį užsienietį, t.y. jam Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka yra neišduotas leidimas laikinai gyventi Lietuvoje, naudos gavėjų sąrašo teikimo lange paspaudus Pridėti naudos gavėją, pasirinkus asmens dokumentą išdavusią valstybę, įvedus asmens vardą ir pavardę, paieškoje nebus surandamas joks asmuo. Tuomet atsiras galimybė Pridėti naują užsienio fizinį asmenį. Toliau reikės įvesti kitus asmens duomenis ir įkelti juos patvirtinančio asmens dokumento kopiją.

Jeigu užsienietis turi leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, duomenis apie jį galima pateikti kaip Lietuvos Respublikos piliečiui (šiuo atveju asmens dokumento kopijos įkelti nereikia), tačiau Lietuvos Respublikos asmens kodą įrašyti negalima, jeigu asmens duomenys teikiami kaip užsienio piliečio duomenys.
Redaguota: 2022-02-08 12:41
Į viršų