E-varžytinės, aukcionai

Kaip juridiniam asmeniui prisijungti prie elektroninių varžytynių ir aukcionų portalo?

Juridinis asmuo gali dalyvauti per atstovą – juridinio asmens vadovą arba per įgaliotą asmenį.
Asmuo, pageidaujantis dalyvauti elektroninėse varžytynėse, aukcione ar nuomos konkurse, privalo prisijungti interneto svetainėje www.evarzytynes.lt prie sistemos jos siūlomais asmens tapatybės nustatymo būdais: elektroniniu parašumobiliuoju elektroniniu parašuper internetinę bankininkystę ir, pasirinkęs objektą iš skelbiamo sąrašo, registruotis į jas.

Įgaliotas juridinio asmens atstovas, jungdamasis prie sistemos, turi pasirinkti, kad jungiasi ne kaip fizinis asmuo, o kaip juridinio asmens atstovas, jeigu jam yra išduotas įgaliojimas per Registrų centro klientų savitarnos sistemos.
Įgaliojimą varžytynėse ar aukcione atstovauti juridiniam asmeniui gali suteikti šio juridinio asmens vadovas, prisijungęs prie Registrų centro klientų savitarnos sistemos bei pasirašęs įgaliojimą elektroniniu parašu.

Prisijungus prie Registrų centro klientų savitarnos sistemos (pasirinkus juridinio asmens atstovo rolę), reikia spustelti „Juridinių asmenų registras“ ir kairėje lango pusėje esančiame meniu pasirinkti – „Įgaliojimai“ ir „Naujas įgaliojimas“. Užpildžius reikiamus duomenų laukus ir elektroniniu parašu pasirašius suformuotą dokumentą, reikia spausti „Tęsti“ ir, atsidarius kitam langui, spustelėti nuorodą „Suteikti įgaliojimą“. Pamiršus spustelti nuorodą „Suteikti įgaliojimą“, įgaliojimas yra nesuteikiamas, duomenys sistemoje nesaugomi ir juos reikia teikti iš naujo.
 
Redaguota: 2023-05-11 12:17
Žymos:
Į viršų