e. pristatymas

Kokią pagrindinę naudą gauna ePristatymo IS naudojantys fiziniai asmenys?

Pasiekiamumas ir patogumas – turėdami elektroninio pristatymo dėžutę, fiziniai asmenys bet kuriuo paros metu ir nepriklausomai nuo buvimo vietos gali nemokamai viešojo administravimo subjektams siųsti ir iš jų gauti oficialias, registruotam paštui prilyginamas e. siuntas. Be to, visos gautos ir išsiųstos e. siuntos pasiekiamos ir saugomos bet kuriuo metu ir vienoje vietoje – ePristatymo IS elektroninio pristatymo dėžutėje, o apie gautą e. siuntą naudotojas informuojamas elektroniniu paštu arba per Elektroninius valdžios vartus.
  • Greitis – e. siuntos pristatymas įvyksta iš karto, lyginant su kelių dienų pristatymo terminu įprasto registruoto laiško atveju.
Užtikrinamas visiškas duomenų saugumas ir konfidencialumas. E. pristatymo sistemoje duomenys šifruojami, todėl siunčiamo dokumento turinys prieinamas tik dokumento siuntėjui ir gavėjui. E. pristatymo sistema galima siųsti dokumentus, kurie pasirašyti el. parašu. Saugaus el. parašo naudojimas įrodo siunčiamų (gaunamų) dokumentų tikrumą, patvirtina, kad dokumentas nebuvo suklastotas
Redaguota: 2023-09-26 16:01
Žymos:
Į viršų