Turto vertinimas

Kas yra miško vidutinė rinkos vertė?

Masinio vertinimo taisyklių 25 p. nustatyta, kad žemės sklypo, kuriame fiksuojama žemės naudmena – miškas, vidutinė rinkos vertė yra žemės sklypo (be miško medynų) vidutinės rinkos vertės ir miško medynų vidutinės rinkos vertės suma.
Žemės sklypuose esančių miško medynų vidutinė rinkos vertė yra indeksuota miško medynų vertė, nustatyta vadovaujantis Žemės įvertinimo metodika, patvirtinta Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1999 m. vasario 24 d. nutarimu Nr. 205 (Žin., 1999, Nr. 21-597; 2002, Nr. 102-4574), ir įrašyta Nekilnojamojo turto kadastre. Kai Nekilnojamojo turto kadastre nenurodyta indeksuota miško medynų vertė, ji apskaičiuojama Žemės įvertinimo metodikos nustatyta tvarka.
Žemės sklypų vidutinės rinkos vertės apskaičiuojamos kiekvienais metais vadovaujantis Žemės mokesčio įstatymu ir Masinio žemės vertinimo taisyklėmis, atsižvelgiant į nekilnojamojo turto rinkos pokyčius ir aplinkybes.
Miško medynų vertė nustatoma pagal atliktus žemės sklypo kadastrinius matavimus ir miško žemės plotą patenkantį į žemės sklypą. Duomenys apie miško žemę (miško žemės ir medynų vertė, medynų charakteristika, miškų grupė, miško augavietė, dirvožemis ir kita), kaupiami Lietuvos Respublikos miškų valstybės kadastre, kurių pagrindu ir yra suskaičiuojama miško medynų vertė ir indeksuota medynų vertė.
 
 
Redaguota: 2024-05-13 14:45
Žymos:
Į viršų