e. pristatymas

Rengiant e. siuntas per ePristatymas IS yra taikomi tam tikri e. siuntos reikalavimai. Tekstui yra taikomi šie reikalavimai:

· antraštė turi būti iki 100 simbolių;

pranešimo tekstas turi būti ne ilgesnis kaip 1000 simbolių, kurie turi sudaryti nedaugiau kaip 13 eilučių.
Elektroninio pristatymo dėžutės dydis nėra ribojamas.
Pasikeitus įmonės vadovui ir jį įregistravus Juridinių asmenų registre automatiškai duomenys turi pasikeisti ir ePristatymas sistemoje. Naujasis vadovas turi jungtis prie ePristatymas dėžutės. Jeigu jungdamasis nemato galimybės įmonės vardu prisijungti, turi pasirinkti pridėti e dėžutę, suvesti įmonės kodą, pridėti ir prisijungti prie e. dėžutės.
Elektroniniu parašu pasirašyti dokumentai atspausdinami ir gavėjui pristatomos dokumentų kopijos. Elektroninio dokumento pristatymo fiziniu pristatymo būdu atveju bus formuojamas bei atspausdinamas elektroninio dokumento nuorašas.
Suformuoto vieno sąrašo nėra.

Fizinių asmenų paieška ePristatymo sistemoje vykdoma įvedus fizinio asmens vardą, pavardę ir asmens kodą arba elektroninio pristatymo dėžutės adresą (dėl asmens duomenų saugumą apibrėžiančių teisės aktų nuostatų). Juridinių asmenų paieška vykdoma įvedus juridinio asmens kodą, pavadinimą arba pavadinimo dalį. Visiems juridiniams asmenims yra sukuriamos neaktyvuotos elektroninio pristatymo dėžutes.
E. pristatymo sistema e. siuntą išsiunčia iš karto, kai paspaudžiamas mygtuką „Išsiųsti" arba gavusi e. siuntą per integraciją iš siuntėjo informacinės sistemos. Tačiau integracijos su informacine sistema atveju siuntėjas gali savo pusėje informacinėje sistemoje įdiegti pakeitimus, kurie leistų nustatytu laiku išsiųsti e. siuntą į E. pristatymo sistemą.
Elektroninės pristatymo dėžutės naudotojas gali pasikeisti arba nurodyti papildomą fizinį siuntos pristatymo adresą. Iš viso galima nurodyti iki penkių fizinio siuntos pristatymo adresų. Naudotojas gali nurodyti, kuris iš pateiktų adresų yra pagrindinis.
Svarbu, kad:

· asmuo jungtųsi su tomis atpažinimo priemonėmis, kokiomis yra pridėtas kaip naudotojas (valstybės tarnautojo, darbuotojo, dirbančio pagal darbo sutartį, arba pareigūno pažymėjimo kodu ar asmens kodu);
· asmuo nebūtų pridėtas kaip naudotojas kelis kartus.

Jei vadovas tą patį naudotoją pridėjo dar kartą, duomenys susidubliuoja ir sistema neatpažįsta. Vadovas turėtų atšaukti teises ir pridėti dar kartą.
Iš E. siuntų pristatymo sistemos atspausdinti elektroninių dokumentų nuorašai yra prilyginami rašytiniams dokumentams – atspausdinamas visas e. dokumento turinys, pagrindiniai jo metaduomenys, žyma „Elektroninio dokumento nuorašas". Taip pat elektroninių dokumentų nuorašai yra tvirtinami paliudijant jų tikrumą.
 
Gavus dokumentą registruotuoju paštu, jo originalą pasiekti galima prisijungus prie E. pristatymo sistemos.