Juridinių asmenų registras

Kokie dokumentai pateikiami Juridinių asmenų registro tvarkytojui, norint išregistruoti teisinį statusą "Inicijuojamas likvidavimas"?

Informuojame, kad vadovaujantis Civilinio kodekso 2.70 straipsnio 5 dalimi, teisinis statusas Inicijuojamas likvidavimas gali būti atšauktas tik teismo sprendimu Civilinio proceso kodekso XXXIX skyriuje nustatyta tvarka.
Kreiptis į teismą su prašymu atšaukti inicijuojamą juridinio asmens likvidavimą gali juridinio asmens dalyvis ar valdymo organo narys per vienerius metus nuo juridinio asmens teisinio statuso įgijimo. Taip pat juridinio asmens kreditoriai turi teisę pareikšti ieškinį teisme dėl skolininko prievolių įvykdymo ar bankroto bylos iškėlimo per vienerius metus nuo teisinio statuso Inicijuojamas likvidavimas įgijimo.
Juridinių asmenų registro tvarkytojas, gavęs teismo pranešimą apie sprendimą atšaukti inicijuojamą juridinio asmens likvidavimą ar teismo pranešimą apie ieškinio dėl skolininko prievolių įvykdymo ar bankroto bylos iškėlimo priėmimą, per tris darbo dienas išregistruoja juridinio asmens teisinį statusą Inicijuojamas likvidavimas.

Redaguota: 2023-05-03 12:58
Į viršų