Naudos gavėjų posistemis (JANGIS)

Kodėl pradėjus pildyti naują naudos gavėjų sąrašą JADIS naudos gavėjų posistemyje (JANGIS), grafiniame "medyje" jau yra įrašytų naudos gavėjų?

JADIS turi du posistemius: dalyvių ir naudos gavėjų.
Jeigu esate pateikę dalyvių sąrašą į Juridinių asmenų dalyvių informacinę sistemą (JADIS), iniciavus naudos gavėjų sąrašo pildymą ir atsidarius langą "Naudos gavėjų sąrašo teikimas", grafiniame "medyje" galite matyti ne tik naudos gavėjus teikiančio juridinio asmens pavadinimą, o taip pat ir iš JADIS perkeltą gautų duomenų pagrindu suformuotą naudos gavėjų sąrašą. Taip nutinka, jeigu JADIS juridinio asmens aktualiame dalyvių sąraše akcininkai, pajininkai, nariai, tikrieji nariai, komanditoriai, dalininkai,  turintys daugiau kaip 25 proc. akcijų, įnašų (piniginių ir nepiniginių) yra tik fiziniai asmenys. Tokiu atveju, pradinis naudos gavėjų sąrašas paruoštas remiantis JADIS pateiktais duomenimis. Duomenų teikėjas turėtų peržiūrėti pateiktus duomenis ir, jeigu reikia, papildyti naudos gavėjų sąrašą trūkstamais ar teisingais duomenimis.
Jeigu iš JADIS perkelti duomenys nėra teisingi, reikia pateikti teisingus duomenis į JADIS (pateiktą sąrašą duomenų teikėjo prašymu turės anuliuoti sistemos administratorius) ir, sugrįžus į JADIS naudos gavėjų posistemį (JANGIS), panaikinti pildomą naudos gavėjų sąrašą bei pradėti pildyti naują naudos gavėjų sąrašą tam, kad iš JADIS būtų perkelti nauji duomenys.
Panaikinti nepateiktą prašymą galite tik tuomet, kai prašymo būsena yra Pildomas arba Laukiama pasirašymo. Panaikinti prašymą galite pasirinkę sistemos viršutiniame (arba apatiniame) meniu "Duomenų teikimas". Tuomet atsivers langas, kuriame matomi visi naudos gavėjų sąrašų teikimo prašymai. Šio lango duomenų skiltyje "Naudos gavėjų sąrašų prašymai", naikintino nepateikto prašymo eilutės stulpelyje "Veiksmai" reikės pasirinkti vertikalų tritaškį ir komandą "Pašalinti" ir patvirtinti prašymo pašalinimą. Tuomet reikės sugrįžti į sistemos viršutiniame (arba apatiniame) meniu "Pradžia" ir pradėti naujo naudos gavėjų sąrašo pildymą.
Redaguota: 2023-03-10 13:06
Į viršų