Nekilnojamojo turto kadastras ir registras

Kokia yra butų suformavimo padalinant procedūra ir įregistravimo Nekilnojamojo turto registre tvarka?

Naujų nekilnojamojo turto kadastro objektų formavimas yra vykdomas vadovaujantis  Statybos  įstatymo, Statybos techninio reglamento STR 1.07.03:2017 „Statinių techninės ir naudojimo priežiūros tvarka. Naujų nekilnojamojo turto kadastro objektų formavimo tvarka“ IX skyriaus  nuostatomis ir reikalavimais.
Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad konsultacijas, susijusias su statinių projektavimu, statyba, naudojimu ir visų šių veiklų priežiūra teikia Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) specialistai, info@vtpsi.lt, tel. (8 5) 207 3333.


Įvykdžius nustatytus reikalavimus, atliekami suformuoto buto (patalpų)   kadastriniai matavimai, kuriuos atlieka matininkai, nurodyti Nekilnojamojo turto kadastro įstatymo 11 straipsnyje.

Asmuo, norintis Nekilnojamojo turto registre įregistruoti padalijimo būdu suformuotą butą (patalpą) ir nuosavybės teises į jį, Registrų centro klientų aptarnavimo padalinyje kartu su prašymu turi pateikti buto (patalpų) kadastro duomenų bylą ir savivaldybės administracijos išduotą pažymą apie naujai suformuoto nekilnojamojo turto kadastro objekto (patalpų) galimybę naudoti pagal paskirtį, kaip nustatyta Nekilnojamojo turto kadastro nuostatų 84-1.2.4 papunktyje, ir įstatymų nustatyta tvarka patvirtintą bendraturčių susitarimą dėl atsidalinimo iš bendrosios dalinės nuosavybės, jei dalinamas butas (patalpos) buvo valdomas bendrosios dalinės nuosavybės teise.

 

 
Redaguota: 2017-03-01 09:13
Į viršų