e. pristatymas

Kokie reikalavimai taikomi e. siuntoms, siunčiamoms per E. pristatymo sistemą?

Naudojantis E. pristatymo sistema galima siųsti įvairias e. siuntas: dokumentus, išrašus, pažymas ir pan. Per E. pristatymo sistemą taip pat galima siųsti ir procesinius dokumentus. Procesiniai dokumentai E. pristatymo sistemoje gali būti siunčiami tik Lietuvos teismams.

Prie e. siuntos prisegamų dokumentų formatai neribojami, E. pristatymo sistema galima siųsti visus dažniausiai naudojamus dokumentų formatus. Maksimalus vieno dokumento, siunčiamo E. pristatymo sistema, dydis – 50 MB. Maksimalus vienos e. siuntos, siunčiamos E. pristatymo sistema, dydis nustatomas E. pristatymo sistemos paslaugos teikėjo arba operatoriaus. Šiuo metu maksimalus galimas vienos e. siuntos dydis – 500 MB.
Popieriniu būdu gali būti išsiųsti priedai, atitinkantys šiuos reikalavimus:
Jei siunta, pasirašyta elektroniniu parašu, pristatoma fizinio pristatymo būdu, tai:
  • Pirmiausia sistema patikrina, ar teisingai suformuotas pasirašytos e. siuntos ADOC sudėtinis rodinys, t. y., ar teisinga jo struktūra ir ar nėra įkelta neleistinų plėtinių priedų.
  • Jei priedai atitinka reikalavimus (ADOC konteineryje privalo būti A4 formato PDF tipo byla ir į bylą turi būti įkelti visi joje naudojami šriftai), sistema iš įkeltų priedų suformuoja PDF dokumentą ir pateikia fizinio pristatymo paslaugos tiekėjui.

Redaguota: 2023-09-26 09:47
Žymos:
Į viršų