e. pristatymas

Kiek kainuoja siuntos siuntimas?

E. pristatymo sistemoje elektroninės dėžutės sukūrimas, aktyvavimas ir siuntų gavimas nekainuoja. Už paslaugas mokama tik tuo atveju, jei vykdomas siuntų siuntimas. E. pristatymo sistemoje galima siųsti elektronines ir fizines (popierines) siuntas: 

Klientui pasirinkus siųsti tik elektroninę siuntą, taikomas 0,15 EUR už siuntą įkainis. Galiojanti išimtis: jei fizinis asmuo siunčia e. siuntas viešojo administravimo subjektui tai tokių elektroninių siuntų siuntimas yra nemokamas. Juridinių asmenų e. dėžutėms viešojo administravimo subjektų statusas suteikiamas pagal Vidaus reikalų ministerijos pateiktą sąrašą.

Klientui pasirinkus siųsti fizinę (popierinę) siuntą, E. pristatymo sistema sugeneruoja elektroninį siuntos nuorašą (pridedamos poraštės, titulinis ir metaduomenų lapai, pl. žr. čia), šis suformuotas nuorašas atspausdinamas, įdedamas į voką ir pristatomas kaip registruota pašto siunta. Fizinės (popierinės) siuntos kaina apskaičiuojama pagal formulę:

Fizinės siuntos kaina = (voko ir pirmo lapo kaina + siunčiamų priedų ir metaduomenų lapų spausdinimo kaina + siuntimo kaina (pagal svorį ir pristatymo zoną)) x 1.21 (PVM) + 0.15 EUR (elektroninis siuntos įkainis).
Konkretūs kainos dedamųjų tarifai pateikti čia (suvestinės redakcijos prieduose).

Pvz.: siunčiama fizinė (popierinė) siunta su nespalvotu 2 lapų priedu, siuntoje esantis priedas ADOC (pasirašyti elektroniniu parašu), pristatymo adresas - Lvivo. G. 25, Vilnius.
Fizinės siuntos kaina =(0,05+0,02x3+1,02)x1,21+0,15=1,52 EUR su PVM. 

Redaguota: 2023-09-26 15:51
Žymos:
Į viršų