Juridinių asmenų registras

Kokia tvarka per Registrų centro savitarnos sistemą steigiama uždaroji akcinė bendrovė ar užsienio juridinio asmens filialas, kai steigėjai yra Europos Sąjungos piliečiai?

Užsienio šalių piliečiai prašymų teikimui galės pasirinkti Registrų centro savitarnos sistemą tiek lietuvių, tiek anglų kalba. Kai pasirenkama anglų kalba, sistemoje dokumentai (steigimo aktas ar sutartis, steigimo dokumentas, prašymo forma JAR-1E) generuojami lietuvių ir anglų kalbomis. Pasirinkus prašymą pildyti lietuvių kalba, dokumentai generuojami tik lietuvių kalba. Įrašant užsienio šalių asmenvardžius ar pavadinimus, jie turi būti transliteruoti į lotynų kalbos rašmenis, neverčiant jų į lietuvių kalbą.
Buveinė turi būti Lietuvos Respublikoje. 

Jungtis prie sistemos ir prašymus pateikti ES piliečiai gali su savo valstybėje išduotomis elektroninėmis atpažinties priemonėmis (pasirenkama Elektroninių valdžios vartų prieiga - eIDAS), taip pat asmenys, turintys e. rezidento kortelę. Atkreiptinas dėmesys, kad e. rezidento kortelė turi būti aktyvuota ir parengta naudoti. Daugiau informacijos apie e. rezidento kortelę rasite čia.

Vartotojo vadovą, kaip prisijungti prie Registrų centro savitarnos sistemos, kokius veiksmus reikia atlikti pildant prašymą įregistruoti uždarąją akcinę bendrovę ir šį prašymą pateikti Juridinių asmenų registro tvarkytojui, rasite čia.

Vartotojo vadovą, kokius veiksmus reikia atlikti pildant prašymą įregistruoti užsienio juridinio asmens filialą  ir šį prašymą pateikti Juridinių asmenų registro tvarkytojui, rasite šioje nuorodoje.
Redaguota: 2024-03-06 08:43
Į viršų