LT ID

Ką privaloma turėti norint užsakyti LT ID kvalifikuotą elektroninį parašą?

Norint užsakyti kvalifikuotą elektroninį parašą būtini:
 
1. Asmeninis, el. parašą užsakančio asmens valdomas ir kontroliuojamas, mobilusis telefonas ar planšetinis kompiuteris, galintis priimti SMS žinutes;
2. Asmeninė, tik el. parašą užsakančio asmens valdoma ir kontroliuojama elektroninio pašto dėžutė;
3. Galiojantis, Lietuvos Respublikos išduotas asmens dokumentas – pasas, asmens tapatybės kortelė, leidimas laikinai arba nuolatos gyventi Lietuvos Respublikoje.
 
LT ID aplikacija gali būti diegiama į mobilųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį, kuriuose yra įdiegta ne žemesnės, kaip Android 6 arba IOS 11 operacinių sistemų versijos bei integruotas aparatinis saugos lustas (angl. Secure Element hardware chip);
 
Norint užsakyti LT ID elektroninį parašą per Registrų centro savitarną, būtina turėti kvalifikuotą elektroninį parašą vienoje iš pasirinktų kvalifikuoto parašo kūrimo priemonių: mobiliojo telefono SIM kortelėje (mobilusis parašas), asmens tapatybės kortelėje, USB ar lustinės kortelės tipo įrenginyje.
 
Elektroninio pašto dėžutės bei mobiliojo telefono, kurių adresas ir telefono numeris yra nurodomi prašyme išduoti LT ID el. parašą, apsauga nuo neteisėtos prieigos yra ypatingai svarbi užtikrinant, kad nebūtų galima neteisėtai LT ID paslaugų gavėjo vardu pasirašinėti dokumentus ir duomenis. Paslaugų gavėjas privalo užtikrinti, kad niekas kitas neturėtų prieigos prie šių elektroninio pašto dėžutės ir mobiliojo telefono resursų.
Redaguota: 2023-12-20 10:58
Žymos:
Į viršų