LT ID

Kaip užsakyti LT ID elektroninį spaudą?

LT ID elektroninį spaudą gali užsakyti ir gauti tik Lietuvos Respublikos juridinių asmenų registre registruotos įmonės atstovas – įmonės vadovas ar jo įgaliotas asmuo.
 
Įgaliojimas įmonės vardu užsakyti el. spaudą gali būti rašytinis arba elektroninis, sudarytas Įgaliojimų registre. Rašytinis įgaliojimas gali būti naudojamas tik kai LT ID spaudas yra užsakomas atvykus į Registrų centro klientų aptarnavimo padalinį.
 
Galimi keli LT ID el. spaudo užsakymo būdai.
 
· Jeigu įmonės atstovas turi galiojantį kvalifikuotą elektroninį parašą mobiliojo telefono SIM kortelėje (mobilusis parašas) jam reikės:
 
1. Įgaliojimų registre turėti įgaliojimą įmonės vardu užsakyti  el. spaudą, jeigu jis nėra Juridinių asmenų registre registruotas kaip įmonės vadovas;
2. Iš Google Play, Apple App Store virtualių parduotuvių atsisiųsti LT ID programėlę;
3. LT ID programėlėje užsakyti LT ID spaudą ir įregistruoti įrenginį.
 
· Jeigu įmonės atstovas turi galiojantį kvalifikuotą elektroninį parašą asmens tapatybės kortelėje, USB ar lustinės kortelės tipo įrenginyje jam reikės:
 
1. Įgaliojimų registre turėti įgaliojimą įmonės vardu užsakyti el. spaudą, jeigu jis nėra Juridinių asmenų registre registruotas kaip įmonės vadovas;
2. Prisijungti prie Registrų centro savitarnos ir pateikti LT ID spaudo užsakymą, tuomet iš Google Play ar Apple App Store virtualių parduotuvių atsisiųsti LT ID programėlę ir įregistruoti įrenginį;
 
· Jeigu įmonės atstovas neturi galiojančio kvalifikuoto elektroninio parašo mobiliojo telefono SIM kortelėje (mobilusis parašas), asmens tapatybės kortelėje, USB ar lustinės kortelės tipo įrenginyje jam reikės nuvykti į artimiausią Registrų centro klientų aptarnavimo padalinį su asmens dokumentų ir pateikti LT ID spaudo užsakymą. Įmonės atstovas privalo turėti įgaliojimą atstovauti juridinį asmenį.
 
Siekiant užkardyti neteisėtus dokumentų pasirašymus paslaugų gavėjo vardu, būtina užtikrinti, kad tretiesiems asmenims nebūtų atskleisti LT ID programėlės panaudojimui reikalingi kodai.
Redaguota: 2023-12-20 11:05
Žymos:
Į viršų