LT ID

Kaip veikia LT ID, ar tai saugu?

Taip, LT ID elektroninis parašas ir spaudas yra saugūs.
 
LT ID yra pripažinta, kaip ES reikalavimus atitinkanti kvalifikuotų elektroninių parašų ir spaudų kūrimo priemonė. Jos pagalba išduoti el. parašo ir spaudo sertifikatai bei pasirašyti elektroniniai dokumentai yra pripažįstami visose ES šalyse. LT ID išduotas el. parašo sertifikatas tiek Lietuvoje, tiek visoje ES gali būti naudojamas patikimam asmens identifikavimui elektroninėje erdvėje.
 
LT ID autentifikacijos bei dokumentų pasirašymo LT ID el. parašu ar el. spaudu procese telefono numeris ir el. pašto adresas nėra naudojami, tačiau jie yra labai svarbūs registruojant LT ID programėlę naujame mobiliajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje.
 
Siekiant užtikrinti, kad LT ID programėlę galėtų registruoti tik tas asmuo, kuriam yra išduotas LT ID el. parašas ar el. spaudas, jo prašyme nurodytais ir Registrų centro infrastruktūroje registruotais elektroninio pašto adresu bei telefono numeriu yra siunčiami vienkartiniai, trumpo galiojimo, asmens autentifikavimo kodai. Pasikeitus telefono numeriui ir / ar el. pašto adresui bus neįmanoma atlikti įrenginio registravimą LT ID programėlėje.
Redaguota: 2023-12-20 11:19
Žymos:
Į viršų