Gyventojų registras

Ar prašymą dėl Gyventojų registro pažymos gavimo gali užpildyti, pateikti ir užsakytą pažymą atsiimti pareiškėjo atstovas?

Kai asmens prašymą Registrų centrui paduoda asmens atstovas, jis pateikia atstovavimą patvirtinantį dokumentą ir asmens prašymą, kuriame turi būti nurodyta: prašymą pateikusio asmens vardas (vardai), pavardė (pavardės), asmens kodas, asmens tapatybę patvirtinančio dokumento tipas ir numeris, prašomų pateikti duomenų apimtis, duomenų naudojimo tikslas ir teisinis duomenų gavimo pagrindas, įmokos gavėjo banko pavadinimas, sumokėto mokesčio dydis, kada, kas sumokėjo už pažymos ar registro išrašo išdavimą, ir duomenys ryšiui palaikyti. Asmens atstovas savo prašyme turi nurodyti vardą (vardus), pavardę (pavardes), gyvenamąją vietą, taip pat atstovaujamo asmens vardą (vardus), pavardę (pavardes), gyvenamąją vietą. Prašyme taip pat nurodoma, kokiu būdu duomenų gavėjas pageidauja gauti parengtas pažymas ar registro išrašus.

Kai asmens prašymą Registrų centrui paduoda asmens atstovas, neturintis dokumentų, liudijančių jo teisę atstovauti tam asmeniui, prašymas dėl asmens duomenų teikimo pildomas to paslaugos gavėjo vardu. Prašyme nurodoma: asmens vardas (vardai), pavardė (pavardės), asmens kodas, asmens tapatybę patvirtinančio dokumento tipas ir numeris, kokius duomenis norima gauti, duomenų naudojimo tikslas ir teisinis duomenų gavimo pagrindas, duomenys ryšiui palaikyti. Prašymą pasirašo ir pažymą ar registro išrašą iš Registrų centro atsiima pats paslaugos gavėjas, pateikęs asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus.

 
Redaguota: 2023-07-05 10:41
Į viršų