E-varžytinės, aukcionai

Varžytynes laimėjęs dalyvis privalo į varžytynes organizavusio antstolio depozitinę sąskaitą sumokėti pinigų sumą, kuri lygi kainos, už kurią buvo parduotas turtas, ir varžytynių dalyvio mokesčio skirtumui:
   
    per 10 (dešimt) dienų nuo varžytynių pabaigos – jeigu turto kaina yra mažesnė negu 3000 eurų;
    per 20 (dvidešimt) dienų nuo varžytynių pabaigos – jeigu turto kaina yra nuo 3000 eurų iki 30 000 eurų;
    per 30 (trisdešimt) dienų nuo varžytynių pabaigos – jeigu turto kaina viršija 30 000 eurų.
Didžiausią kainą pasiūlęs dalyvis yra pripažįstamas laimėtoju.


Aukciono organizatoriaus skelbime nurodyta konkreti pinigų suma eurais, kurią asmuo privalo sumokėti į aukciono organizatoriaus skelbime nurodytą banko sąskaitą prieš registruodamasis į aukcioną (jeigu taikoma) ir kuri yra neįskaitoma į turto pardavimo kainą ir negrąžinama. Aukciono organizatorius gali numatyti atvejus, kada dalyvio registracijos mokestis gali būti grąžinamas.

Skelbime nurodyta konkreti pinigų suma eurais, kuri negali būti didesnė kaip 10 (dešimt) procentų pradinės bendros aukciono būdu parduodamo aukciono objekto pardavimo kainos. Dalyvio garantinį įnašą asmuo privalo sumokėti į aukciono organizatoriaus skelbime nurodytą banko sąskaitą prieš registruodamasis į aukcioną.


Asmuo, patvirtinęs apie susipažinimą su skelbime ir aukciono organizatoriaus tvarkoje nustatytais reikalavimais ir sąlygomis, patvirtinęs apie sutikimą tvarkyti jo asmens duomenis, sumokėjęs taikomus dalyvio mokesčius bei užbaigęs registraciją į aukcioną ir aukciono organizatoriaus patvirtintas dalyviu. Asmuo turi atitikti visas paminėtas sąlygas.

Turto pirkimo–pardavimo būdas, vykdomas informacinių technologijų priemonėmis specialiojoje interneto svetainėje.


Pasirinkus konkretų objektą prie būsenos nurodoma rūšis: antstolių varžytynės, nemokumo administratorių varžytynės, Turto banko aukcionai, savivaldybių aukcionai, kiti aukcionai, nuomos konkursai.


Su nemokumo administratoriaus vykdomų varžytynių tvarka galite susipažinti čia.
Su organizatorių tvarkomis galite susipažinti čia arba kreipiantis tiesiogiai į organizatorių. Organizatoriaus kontaktai yra nurodomi skelbime.

Su antstolio vykdomų varžytynių tvarka galite susipažinti čia
Kainą didinant automatiniu būdu, jei kaina dar nėra padidinta, dalyvis nustato šiuos kainos didinimo intervalus:
  - pirminę siūlomą kainą, kuri negali būti mažesnė už pradinę turto pardavimo / nuomos kainą;
   - didžiausią siūlomą kainą;