Juridinių asmenų registras

Registro tvarkytojas, gavęs prašymą elektroniniu būdu bei patikrinęs, ar nėra kliūčių įregistruoti juridinį asmenį, jį įregistruoja ne vėliau kaip per 1  darbo dieną nuo prašymo pateikimo. Pateikto prašymo būseną galite patikrinti prisijungę čia. Įregistravus juridinį asmenį, prašymo statusas iš būsenos Vykdomas pasikeis į Įvykdytas, ir juridinio asmens steigėjas elektroniniu paštu gaus žinutę apie pasikeitusią prašymo būseną.
 

Nutraukus filialo ar atstovybės veiklą, juridinio asmens dokumentų ir duomenų teikėjas Registro tvarkytojui pateikia šiuos dokumentus:
 
1. Prašymą išregistruoti filialą ar atstovybę forma JAR-4;
2. Dokumentą, patvirtinantį sprendimą dėl filialo ar atstovybės veiklos nutraukimo;
3. Valstybinės priežiūros institucijos leidimą, jeigu tokio leidimo išdavimas numatytas įstatymuose.

Informuojame, kad komanditinės ūkinės bendrijos įsteigti elektroniniu būdu per Registrų centro klientų savitarnos sistemą galimybės nėra, taip pat nėra patvirtintos pavyzdinės komanditinės ūkinės bendrijos veiklos sutarties formos.
Pranešame, kad komanditinė ūkinė bendrija steigiama Ūkinių bendrijų įstatymo nustatyta tvarka.  
Kai pasikeičia mažosios bendrijos atstovas, Registrų centro klientų aptarnavimo padalinyje  pateikiama:
1. Prašymas registruoti pakeitimus forma JAR-1.
2. Mažosios bendrijos atstovo duomenų forma JAR-AT.
3. Narių sprendimus dėl atstovo atšaukimo ir naujo atstovo paskyrimo patvirtinantys dokumentai.
4. Dokumentus ir duomenis teikiančio asmens (naujojo atstovo) tapatybę patvirtinantis dokumentas.

Nutraukus filialo ar atstovybės veiklą, užsienio juridinio asmens ar kitos organizacijos filialo ar atstovybės dokumentų ir duomenų teikėjas Juridinių asmenų registro tvarkytojui pateikia šiuos dokumentus:
1. prašymą išregistruoti filialą ar atstovybę forma JAR-4;
2. dokumentą, patvirtinantį sprendimą dėl filialo ar atstovybės veiklos nutraukimo;

Juridinių asmenų registre registruojama taisyklė, pagal kurią asmenys veikia užsienio juridinio asmens filialo steigėjo vardu, todėl turi būti įrašyta tokia taisyklė, kuri nurodyta steigėjo steigimo ar kitame dokumente ir formoje JAR-T.

Po reorganizavimo pasibaigiančio juridinio asmens dokumentų ir duomenų teikėjas Registrų centro klientų aptarnavimo padalinyje turi pateikti prašymą išregistruoti juridinį asmenį forma JAR-4.

Dokumentų ir duomenų teikėjas Juridinių asmenų registro tvarkytojui turi pateikti pranešimą forma JAR-PFU apie juridinio asmens filialo ar atstovybės įregistravimą užsienio valstybėje.
Jeigu duomenys apie valdybos narį įregistruoti Juridinių asmenų registre, pateikiamas laisvos formos pranešimas, kuriame nurodomi duomenys apie valdybos narį ir jo įgaliojimų pabaigos data.
 
Elektroniniu būdu keisti juridinio asmens duomenis yra galimybė tik Lietuvos Respublikos piliečiams ar užsieniečiams, kuriems Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka yra išduoti asmens tapatybę patvirtinantys dokumentai ir kurie turi kvalifikuotą elektroninį parašą. Šiuo metu galima naudoti:
- Registrų centro išduotu kvalifikuotu elektroniniu parašu;
- mobiliojo ryšio operatorių - Bitė, Telia, Tele2 ir Teledema išduotu kvalifikuotu mobiliuoju elektroniniu parašu;
Jeigu juridinis asmuo yra išregistruotas, jo pavadinimą galima suteikti kitam juridiniam asmeniui, jeigu tas pavadinimas atitinka šiuo metu galiojančius reikalavimus pavadinimui, išskyrus atvejus, jeigu ketinama panaudoti išregistruotos politinės partijos, jos filialo ar atstovybės, religinės bendruomenės, bendrijos ar centro, jų filialo ar atstovybės pavadinimą.
Juridinio asmens filialo ar atstovybės pakeisti nuostatai Juridinių asmenų registre neregistruojami, jie tik pateikiami Juridinių asmenų registro tvarkytojui. Atlyginimas mokamas tik už registruojamų duomenų pakeitimus (pvz.: pavadinimas, buveinė). Atlyginimas už vieno duomens įregistravimą - 4,15 Eur.
Jeigu duomenys nesikeičia, už pakeistus filialo ar atstovybės nuostatus atlyginimas nemokamas.
Daugiabučių namų savininkų bendrijos steigimą ir veiklą reglamentuoja Daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų įstatymas. Bendrijos nariu negali būti asmuo, kuris neturi nuosavybės name, kuriame steigiama bendrija.
 
Kreditoriaus sutikimo nereikia, jeigu patalpų savininkas yra įregistravęs nuosavybės teises į įgytas patalpas. Reikalingas patalpų savininko sutikimas, kai patalpos nuosavybės teise nepriklauso steigėjui arba juridiniam asmeniui (kai keičiama buveinė).
Administracinių teisės pažeidimų kodekso 1722 straipsnyje numatyta atsakomybė už dokumentų, duomenų ir kitos teiktinos informacijos bei finansinių ataskaitų nepateikimą Juridinių asmenų registro tvarkytojui laiku teisės aktų nustatyta tvarka. Už dokumentų ir duomenų teikimą atsakingas juridinio asmens vadovas.
Registruojant juridinį asmenį per Registrų centro klientų savitranos sistemą, mokėtojas gali būti ir kitas asmuo.
Svarbu pažymėti, kad užsisakius paslaugas per elektroninę  Registrų centro klientų savitarną, jos turi būti apmokėtos, neišėjus iš savitarnos sistemos, o tiesiogiai per pasirinkto banko elektroninės bankininkystės sistemą, kadangi kitaip sistema negalės sumokėtų pinigų prijungti prie Jūsų užsakymo ir pakeisti jo būseną  į Apmokėtas.
Profesinės sąjungos įstatus tvirtina visuotinis narių susirinkimas, o pasirašo susirinkimo įgaliotas asmuo arba profesinės sąjungos pirmininkas.
Juridinių asmenų registro išrašų data automatiškai suformuojama tuo metu, kai atspausdinamas išrašas, todėl jį įmanoma atspausdinti nurodytą dieną, tačiau negalima atspausdinti atgaline data.
Jeigu norėtumėte pateikti duomenis tam tikru laiku praeityje, reikėtų užsisakyti Juridinių asmenų registro išrašą su istorija, kuriame būtų nurodytas duomenų keitimas (arba nekeitimas) jus dominančiu laikotarpiu.
Iki Juridinių asmenų registro veiklos pradžios (2004–01-01) išregistruotų juridinių asmenų, jų filialų ir atstovybių registravimo dokumentų bylų Registrų centro filialai neperėmė iš savivaldybių ir kitų juridinius asmenis registravusių institucijų, todėl galima pateikti tik Juridinių asmenų registro išrašą apie nurodytą įmonę. Juridinių asmenų išraše bus nurodytas įmonės pavadinimas, kodas, buveinė, įregistravimo ir išregistravimo datos.
Prašymą įregistruoti juridinį asmenį per Registrų centro klientų savitarnos sistemą gali pateikti tik steigėjas ar vienas iš steigėjų. Vadovo duomenų lauke įrašomi asmens, kuris paskirtas vadovu, duomenys. Svarbu pažymėti, kad po juridinio asmens įregistravimo, teikti prašymus keisti duomenis ir (arba) dokumentus galės tik juridinio asmens vadovas, naudodamas savo kvalifikuotą elektroninį parašą arba jo įgaliotas asmuo.
Juridinių asmenų registre versija reiškia, kad tą dieną Juridinių asmenų registro duomenų bazėje buvo pakeisti kokie nors duomenys ir (arba) informacija. Tai gali apimti tiek naujų duomenų, informacijos ir dokumentų registravimą, tiek duomenų keitimą Juridinių asmenų registro tvarkytojo iniciatyva (pvz., taisant pastebėtą klaidą).
Jeigu mažosios bendrijos nuostatuose nustatyta, kad bendrijos valdymo organas yra mažosios bendrijos narių susirinkimas, duomenys apie jos narius turi būti registruojami Juridinių asmenų registre ir
Civilinio kodekso 2.68 straipsnio 3 dalis nustato, kad Juridinių asmenų registro tvarkytojo sprendimas gali būti skundžiamas tik teismui įstatymų nustatyta tvarka.
 
Nutraukus juridinio asmens filialo ar atstovybės užsienio valstybėje veiklą, juridinio asmens vadovas ar jo įgaliotas asmuo Juridinių asmenų registro nuostatų nustatyta tvarka turi pateikti Juridinių asmenų registro tvarkytojui laisvos formos pranešimą.
 
Informuojame, kad pasitikslinti, kuriai veiklos klasei pagal ekonominės veiklos rūšių klasifikatorių (EVRK) priskiriama norima vykdyti veikla, galima Lietuvos statistikos departamente tel. (8 5) 236 4716, el.
Bendrovė likviduojama Akcinių bendrovių įstatymo ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka.<br style="font-family: &qu
Savitarnos sistemoje užsakyta pažyma nespausdinama ir nesiunčiama. Jungtinės pažymos užsakymo ir atsiėmimo tvarką rasite šioje nuorodoje.

Kai savitarnos sistemoje užsakyta Jungtinė pažyma bus parengta (<a href="https://www.registrucentras.lt/pas/"
Regiono plėtros taryba steigiama ir veikia Lietuvos Respublikos regioninės plėtros įstatymo nustatyta tvarka.

Kai įvykdyti visi įstatymo reikalavimai, regiono plėtros tarybos administracijos direktorius Juridinių asmenų registro tvarkytojui pateikia: